Европейски фестивални заглавия, български филм със специални гости,  заглавия с

...
Европейски фестивални заглавия, български филм със специални гости,  заглавия с
Коментари Харесай

4 ленти на СФФ в Пловдив днес

Европейски фестивални заглавия, български филм със специфични посетители,  заглавия с самопризнание на Берлинаре, „ Оскар “-ите и „ Златен глобус “ следва в сряда и четвъртък на София филм фест в Пловдив.

Програмата на 20 март предлага немският „ Пожар “ на Кристиян Пецолд. Филмът е притежател на огромната премия на журито и номиниран за „ Златна мечка “ за най-хубав филм на Берлинаре и с номинация за най-хубав филм на влиятелния фестивал в Сан Себастиан. В „ Пожар “ влюбената двойка Леон и Феликс прекарват лятото си в къща на Балтийско море, където единият написа книга, а другият приготвя своето портфолио. Заедно с друга двойка – Надя и Давид, те опитват с любовта си. Но пожар в близката гора прекатурва всичко. Филма може да гледаме от 18:30 часа в сряда.

Късният филм в сряда ни среща с майстора на италианското кино Марко Белокио. „ Отвлечен “ е история, в която еврейско момче е скрито покръстено от Инквизицията – опит да се даде урок на еврейската общественост. Белокио ни разкрива тиранията и злоупотребата на католическата черква през XIX век. Филмът е с номинация за „ Златна палма “ от фестивала в Кан. Прожекцията е в сряда от 20:30 часа.

В четвъртък може да гледаме българският „ Защото обичам неприятното време “ . Новият филм на Яна Лекарска ни споделя за трогващата история на момиче, което се завръща в дребното крайморско градче, където е прекарвала своите лета. Там среща другар, с който дружно преоткриват предишното си. Филмът е от 18:30 часа в четвъртък, а за прожекцията особено в Пловдив идват режисьорът Яна Лекарска и основните артисти Неда Спасова и Владимир Михайлов.

В четвъртък вечер пък следва едно от най-очакваните заглавия на София филм фест в Пловдив – „ Заседнали “ на Александър Пейн. Номиниран за цели 5 награди „ Оскар “ и притежател на „ Златен глобус “ за най-хубав артист, филмът ни придвижва в близкото минало и в едно учебно заведение. Там преподавател саможивец би трябвало да дава отговор за 15-годишен палавник, който би трябвало да остане в учебното заведение, защото не може да се прибере вкъщи. Заедно с учебната готвачка, тримата прекарват две седмици блокирани от снега с куп занимателни случки. Прожекцията е в четвъртък от 20:45 часа.

София филм фест ще продължи до 31 март с общо над 25 кино лентата. Повече информация за програмата и онлайн резервации на kinolucky.com София Филм фест в Пловдив се организира със съдействието на община Пловдив.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР